X
تبلیغات
یک یادگاری کوچک براي ......

 

***********

مواد لازم:
 
گوشت گوساله چرخ شده ۲۵۰  گرم
لپه  پخته شده وچرخ شده ۲۵۰  گرم
تخم مرغ درشت برای داخل مایه کوفته  ۱     عدد
مرزه  خشک  ۱   ق س
پیاز سرخ شده

۳    ق غ

زرد چوبه ۲/۱  ق چ
زعفران آب شده ۲    ق غ
تخم مرغ آبپز سفت برای داخل هر کوفته ۱    عدد
 آلو بخارا ۲  عدد برای هر کوفته
 گردوی دونیم شده برای هر کوفته ۱-۲  نیم
دارچین برای تزئین
زرشک برای میان کوفته ها ۴/۱   پیمانه

 

 طرز تهیه:

تخم مرغ ، زرد چوبه ، نمک ، فلفل ،  یک قاشق زعفران ، مرزه خشک را با هم مخلوط

می کنیم و گوشت چرخ کرده و لپه پخته شده وچرخ شده را به مواد اضافه کرده وبا دست

ورز دهید سپس مواد مایه کوفته را ۳ مرتبه چرخ کنید و دوباره ورز دهید تا چسبندگی پیدا

 کند .

مایه داخل کوفته:

 زرشک را شسته وبگذارید آب آن گرفته شود و کمی تفت دهید و با ۲ ق پیاز داغ و

 کمی نمک و فلفل و کمی زرد چوبه مخلوط می کنیم.آلو را بشوئید وبگذارید آبش گرفته

شود

آب کوفته:

۴تا ۵ لیوان آب داخل ماهی تابه بریزید و ۲ ق غ  رب گوجه فرنگی ، ۱ ق غ پیاز داغ

و زعفران یک ق غ  ، ۸ /۱ ق چ زرد چوبه داخل آب بریزید و بگذارید به آرامی بجوشد*

* مایه را ۲ قسمت کنید ، یک قسمت را داخل یک پیاله کوچک پرکنید و وسط آن را

 گود کنید ، طوری که مایه داخل پیاله زیاد نازک نشود .

مقداری از مواد زرشک که( قبلاْ توضیح داده شد)میان مایه کوفته، داخل پیاله بریزیدویک

تخم مرغ آبپز سفت و آلوبخارا ، ۱ یا ۲ نیمه گردو هم داخل آن بریزید و روی آن را بپوشانید

تا همه مواد داخل کوفته بماند.و روی آن را صاف کرده تا گرد و منظم شود.

وبه آرامی کوفته آماده شده را داخل ماهی تابه دیگری( بهتر است که نچسب باشد)

 که داخل آن روغن ریخته وداغ شده قرار دهید تا با حرارت کم سرخ شود ، وقتی سرخ شد

به آرامی کوفته را برگردانید و طرف دیگر آن را سرخ کنید وقتی سرخ شد کوفته راداخل آب

کوفته( که قبلاْ توضیح داده شد) که در حال جوش است قرار دهید وبگذارید  با حرارت

ملایم بپزد.( حرارت را زیاد نکنید چون کوفته ها متلاشی می شوند)تا ۲ لیوان آب داخل

 ظرف بماند .بعد آب کوفته را در کاسه ریخته و روی آن کمی دارچین بریزید و کوفته را

در ظرف دیگر گذاشته و روی آن هم دارچین بریزید .

که این ۲ لیوان آب کوفته را مثل آب گوشت تیلیت می کنند و میل می کنند.

واطراف خود کوفته را هم با میتوانید با تربچه و پیازچه تزئین کنید.

 کوفته تبریزی را می توانید همراه ترشی ، شور، سبزی خوردن میل کنید .

منبع

+ نوشته شده در  ساعت   توسط یک مادر  | 


آشپزی و شیرینی پزی خاله توران

+ نوشته شده در  ساعت   توسط یک مادر  | 

انواع سوپ

ـــــــــــــــــــــــــ

سوپ سیب زمینی و نخود

 سوپ گوشت و رشته

سوپ پیاز

سوپ ماهی

سوپ کدو حلوایی

سوپ سبزی(ایتالیایی)

سوپ فرانسوی

سوپ ذرت

سوپ لوبیا چیتی

سوپ تره فرنگی

سوپ‌ گوجه‌فرنگی با ماکارونی پیچ

سوپ سبزیجات زمستانی

سوپ سفید

سوپ‌ اسفناج‌ و خامه‌

سوپ قارچ و مرغ

سوپ خامه

سوپ خامه‌ای اسفناج

سوپ فلفل

یک سوپ خوشمزه

سوپ قارچ و سیب زمینی

سوپ عدس قرمز (دال)

سوپ جو با قارچ

سوپ تورتیلا

سوپ عدس و سیر برای افراد دیابتی نوع (II)

سوپ عدس

سوپ پیاز و تره فرنگی

سوپ کرفس

سوپ ذرت خامه دار

سوپ‌ گوجه‌فرنگی‌ با ماكارونی‌ و كوفته‌ ریزه‌

سوپ قارچ

سوپ‌ گوجه‌ فرنگی

سوپ‌ جعفری‌

سوپ‌ اسفناج‌ و خامه‌

سوپ‌ لوبیاسفید

سوپ‌ اسفناج

سوپ‌ خیار و نعناع‌

كرم سوپ ماهی

سوپ جو

سوپ ماكارونی با نخودفرنگی

سوپ‌ مرغ‌ با كاری‌

سوپ با تره فرنگی

سوپ گوجه و ریحان

سوپ عدسی (یونانی)

سوپ ویژه با عدس

سوپ‌ جعفری

سوپ سیب زمینی

سوپ اسپاگتی

سوپ ماکارونی با نخودفرنگی

سوپ لبو خوش‌رنگ و خوشمزه

سوپ اسپانیائی

سوپ تره‌فرنگی و کدو حلوایی

سوپ بره مراکشی

سوپ لپه

سوپ شیر باتره فرنگی

سوپ برنج و مرغ

سوپ ماکارونی

سوپ رشته فرنگی

نان سوپ

سوپ نخودفرنگی، سوپ فصل

سوپ قارچ و جو

سوپ سیب زمینی و پنیر

سوپ مرغ

سوپ‌ عدس‌ و كرفس

سوپ‌ قارچ‌ با شیر

سوپ گوشت قلقلی مكزیكی

عصاره گوشت

سوپ فرانسوی

چگونه سوپ خود را خوشمزه کنیم؟

سوپ ماست و اسفناج

سوپ ذرت (چینی)

سوپ هویج و سیب با پودر كاری

برش

سوپ اسکاتلندی

سوپ ژولین

سوپ بادام زمینی

برشت

نکاتی برای تهیه سوپ‌ها

سوپ بر کشایر

سوپ کلم

سوپ سرد هندی

سوپ مجلسی

 

انواع پتاژها

ـــــــــــــــــــــــــ

پتاژ باقلای سبز

پتاژ مارچوبه

پتاژ لوبيا سفيد

پتاژ قارچ

پتاژ گوجه فرنگي

پتاژ عدس

پتاژ سيب زميني

پتاژ برنج

پتاژ باقلاي سبز

پتاژ آرد جو

پتاژ آرتيشو

پتاژ قارچ با پنیر فیلا فیلا

پتاژ جو یا برنج با مایکروفر

-

 انواع کنسومه

ــــــــــــــــ

كنسومه گوجه فرنگي

كنسومه قارچ

كنسومه سبزي

كنسومه پنير

كنسومه برنج

+ نوشته شده در  ساعت   توسط یک مادر  | 

 

---------------

-

 خواص مواد غذایی

 -

نگهداری مواد خوراکی

 

تغذیه بارداری

-

تغذیه نوزادان

-

تغذیه کودکان

-

تغذیه نو جوانان

 

تغذیه

 

تغذیه سالمندان

-

تغذیه بیماران

-

رژیم

 

تغذیه ورزشکاران

 

+ نوشته شده در  ساعت   توسط یک مادر  | 

سس ها

ـــــــــــــــــــ

 سس باتارد

سس سبزی

سس هلندی

سس ناپولتین

سس باربیکیو BBQ

سس هزار جزیره

چند نوع سس‌ کم‌انرژی

نکاتی در مورد تهیه سس های مختلف

سس‌ رژیمی‌

سس سفید و قرمز

سس قارچ

سس‌ مایونز

سس‌ پستو

نکاتی برای انواع سس‌ها

سس ایتالیائی

سس پاریسی

سس یونانی

سس اسپانیولی

سس قند

سس بشامل

خردل شیرین سوزی

سس گوجه فرنگی

سس سوبیز

سس نعناع

سس پرتقال

سس رایگوت

سس چاقی

سس خامه

سس هویج با خامه

سس شکلات

سس سفید

سس قهوه‌ای

سس سالاد

سس سیب

سس مخصوص پیتزا

همه چیز درباره مایونز

+ نوشته شده در  ساعت   توسط یک مادر  | 

ـــــــــــــــ

سالاد گریپ فروت

سالاد گلابی و شاهی

سالاد کالباس یا سالاد ژامبون  

سالاد کلم پیچ با هویج

سالاد تن ماهی و کاهو

سالاد ماکارونی با تربچه

سالاد سبز

سالاد ماکارونی دانمارکی

سالاد ذرت با لبو

یک بشقاب سالاد اسپانیایی

سالاد مرغ

سالاد‌ الویه رژیمی

سالاد میگو

سالاد بیکن پیچ پیچی

سالاد باقالا و پنیر

سالادی پر از میوه‌های متنوع

سالاد نودل چینی

سالاد سیب زمینی استانبولی

سالاد زیتون

سالاد فیله ماهی

سالاد میگو با سس

سالاد ذرت با لبو

سالاد سیب زمینی ایتالیایی

سالاد کلم با کشمش

سالا‌د هاوایــی

سالاد پاستا

سالاد روسی

سالاد کاردینال

سالاد فنجانی چند لایه

سالاد ماکارونی دانمارکی

سالاد‌ ماکارونی

سالاد تبوله ‌با انار و نعنا

سالاد نخود فرنگی

سالاد پرتقال و پیاز

سالاد خرما

سالاد یک دسته گل

تَبــــولی (سالاد لبنانی)

سالاد فنجانی چند لایه

سالاد ماکارونی با سبزیجات پخته

سالاد اندونزی

سالاد میوه های زمستانی

سالاد کلم سفید

سالاد یونانی

سالاد لوبیای سفید

سالاد ماکارونی با کالباس

سالاد زیتون با گوجه فرنگی

طرز تهیه سالاد میوه

سالاد سیب زمینی رنگارنگ

سالادماهی تن و تخم مرغ

سالاد لبو

سالاد ماکارونی با فلفل

سالاد کرفس و گردو

سالاد مرغ با گوجه فرنگی

کاری مخلوط با سبزیجات

سالاد بادام

سالاد شیرازی

7رنگ در یک سالاد

سالادی با اسم سخت و پخت راحت سالاد آلزارس

سالاد جوانه

سالاد مرغ با سس ماست

سالاد کارپور

سالاد تند حبوبات

سالاد کلم وپیاز

سالاد سیب زمینی با سیر

سالاد اسفناج

سالاد مرغ و آووکادو

سالاد مرغ‌ با سیب‌

سالاد ماكارونی‌ و گوشت‌ با سس‌ خردل‌ خامه‌ای‌

سالاد ماست‌

سالادهای محبوب

طعم گل

سالاد ماكارونی با سس مایونز

نکاتی برای سالادها

سالاد ژاردین یر

سالاد کلم پیچ قرمز

سالاد تند حبوبات

سالاد لوبیا قرمز

+ نوشته شده در  ساعت   توسط یک مادر  | 

 مواد لازم برای تهیه کیک هویج:
▪ آرد ۲۰۰ گرم
▪ شکر ۲۵۰گرم
▪ تخم مرغ ۵عدد
▪ گردو ۱۰۰ گرم
▪ روغن مایع یک لیوان
▪ دارچین ۱ قاشق چایخوری
▪ جوزهندی نصف قاشق چایخوری
▪ میخک نصف قاشق چایخوری
▪ نمک نصف قاشق چایخوری
▪ هویج رنده شده ۱ لیوان ( می توانید از ۱ لیوان سیب و هویج رنده شده استفاده کنید)
▪ شیر ۳قاشق سوپخوری
▪ بیکینگ پودر ۳ قاشق چایخوری
● طرز تهیه:
تخم مرغها را با شکر، روغن و نمک مخلوط کرده و با سرعت زیاد خوب می زنیم، شیر را در این مخلوط ریخته بههم می زنیم، آرد و بیکینگ پودر و جوز هندی و میخک و دارچین را کم کم درمایع کیک ریخته مخلوط می کنیم و درآخرکارهویج و گردو را اضافه می کنیم ( این مایع را می توانیم یکجا در قالب بزرگ یا در دو قالب بریزیم) ته قالب مورد نظر را چرب کرده و کمی آرد می پاشیم. سپس مایع کیک را در قالب ریخته و درحرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت( ۱۷۵ درجه سانتی گراد) ۳۵ الی ۴۵ دقیقه در قسمت پائین فر قرار می دهیم تا کیک بپزد سپس بعد از پختن ، کیک را از فر خارج کرده وپس از سرد شدن از قالب بیرون می آوریم. روی کیک را می توان با کرم ، خامه و یا گردو تزئین کرد.
● نکات تغذیه ای کیک هویج:
کیکی که از مواد یاد شده تهیه شود ، دارای ۴۱۳۰ کالری انرژی است پس اگر فردی با شرایط معمولی باشید می توانید یک برش کوچک از آنرا میل کنید. این کیک یک عصرانه خوش مزه و بسیار مفید با طعم شیرینی طبیعی برای کودکان ، خصوصا کودکان کم اشتها است.
+ نوشته شده در  ساعت   توسط یک مادر  | 

● مواد لازم:
▪ شیر ولرم ۱ پیمانه ( ۱۵۰ گرم )
▪ شکر ۲/۱ پیمانه(۷۵ گرم)
▪ تخم مرغ ۲ عدد
▪ کره آب کرده ۵۰ گرم
▪ پودر خمیر ترش ۲ قاشق غذاخوری
▪ نمک ۴/۱ قاشق چایخوری
آ▪ رد ۵۰۰-۴۰۰ گرم
● برای روی دونات :
▪ پودر قند به مقدارلازم
▪ پودر دارچین به مقدار لازم
● طرز تهیه:
ابتدا شیر ،شکر ،تخم مرغ ،کره آب کرده ،پودر خمیر ترش و نمک را باهم مخلوط کرده کم کم آرد را اضافه نمائید تا جائیکه خمیر بدست نچسبد و در عین حال لطیف باشد .روی خمیر را بپوشانید به مدت ۱.۵ – ۱ ساعت به خمیر استراحت دهید تا حجم خمیر دو برابر شود . سپس خمیر را روی سطح صافی باز کرده با قالب میان خالی قالب بزنید مجددا ۱۵-۱۰ دقیقه استراحت دهید سپس در روغن سرخ کنید و با قند و دارچین تزئین و سرو کنید.

+ نوشته شده در  ساعت   توسط یک مادر  | 

 

--------

غذای فرنگی

غذاهای عربی

آشپزی چینی

آشپزی هندی

آشپزی ژاپنی

آشپزی جواهری در قصر (کره ای)

+ نوشته شده در  ساعت   توسط یک مادر  | 

 

-

---------------

پوست کندن سیر

رزماری
سیر
کلم
استفاده از نمک در غذا
۱۲ فرمان برای شیرینی‌پزی
پخت برنج
این سرخ کردنی ها
آشپزی با گیاهان
چند نکته برای توفیق در آشپزی
تند،سریع ولی با احتیاط
نکاتی برای استفاده مجدد از روغن
نکات مهم در مورد پیمانه‌های شیرینی‌پزی
روش های پخت وخاصیت مواد غذایی
هنگام پخت مرباها
نحوه ی دم کردن صحیح چای
نکته‌های درباره حفظ مواد غذایی در گوشت
چه طور غذا بپزیم؟
نکته های آشپزی در مورد پخت گوشت
اینگونه بپزیم!
نکاتی برای هم زدن سفیده تخم مرغ
چگونه بپزیم!
چگونه تخم مرغ سالم را تشخیص دهیم ؟
روش فرم دهی زرده تخم‌مرغ
۲ روش ترد شدن کلم قرمز
بوی ماهی
در مورد ماهی
چند نکته ی پیازی
آشپزی با روغن کمتر
نکاتی در مورد برنج
سیب زمینی
مواظب باشید انگشت‌هایتان را نخورید!
دستورات لازم جهت پخت سبزی
۵ توصیه آشپزی از بهترین سرآشپزهای جهان
نمک در آشپزی

دانستنی‌های‌ آشپزی‌ آبگوشت و آش
همبرگر سلامت
آبمیوه منجمد
امان از این سیر!
چند نكته درباره مرغ و تخم مرغ
نكات‌ كدبانوگری‌
برای پختن شیرینی
با گوشت و مرغ ناپز چه کنیم
توصیه های لازم درآماده سازی وطبخ آبزیان
مقیاس‌های آشپزی
رموز خانه داری
نكات مهم و ضروری در آشپزی و شیرینی پزی
مصرف شیر پاستوریزه
موز نارس
ریزه کاری های . . .
اگر طعم غذا را دوست ندارید.
نكاتی‌ درباره‌ خوراكی‌ها
نکات سودمند
صرفه جویی در مصرف روغن
طرز تهیه آلو بخارا و لواشك
پلو پختن را هم بلد نیستی؟!
سیب زمینی داغ در سرمای زمستان
چند نکته راجع به برنج
حبوبات
بریدن پنیر
آبگوشت سوخته
ماکارونی خمیر شده
گوجه فرنگی
بوی بد
نکات تهیه کوفته
نخود فرنگی و باقلا سبز در نقطه انجماد
رشته های محبوب همه بچه ها
كوتاه‌ از مواد غذایی‌
برای‌ كدبانوی‌ ایرانی‌
‌روغن داغ را در ظروف پلاستیكی‌ ‌نریزید
چه‌ كار كنیم‌ شیر سر نرود
خشک کردن گوجه فرنگی
ترفند هایی برای کدبانوی ایرانی
برنج خوشمزه‌تر!
نکاتی درباره گوشت چرخ‌کرده
نکات لازم برای تهیه خورش ها
نکاتی برای آشپزخانه
درست بپزیم
اگر غذای شما...
نکته های طلایی برای پخت یک نان عالی
سفره گیلانم آرزوست
آشپزی هم فوت و فن د‌ارد‌!
۱۲ فرمان برای شیرینی‌پزی عید
بادمجان
یک مخلوط آجیلی
پوست كندن سیر
روش شستن سبزی‌ها
روش‌های مختلف طبخ، فواید و مضرات
كاستن طعم‌های اضافی از غذا
چه نوع روغنی برای سرخ کردن بهتر است؟
روش‌های مختلف طبخ
ریزه کاری مواد غذایی
راهنمای پخت‌وپز صحیح
روش پختن نخود فرنگی
نکات آشپزی طعم پرتقالی و توت فرنگی خامه
جلوگیری از پلاسیده شدن هویج
سبز ماندن سبزیجات
از بین رفتن تلخی كاهو
از بین بردن پلاسیدگی كاهو و كرفس
عمل آوری میگو
هر کدبانو باید بداند
بیرون راندن حشرات از سبزیجات
چند نکته برای بهبود روش پخت و استفاده از موادغذائی
اگر نخواهید سبزی را خرد كنید
سرآشپز پاسخ می دهد
لغات و اصطلاحات نا آشنا
پختن اسفناج
پوست كندن باقالا
نحوه پاك كردن ماهی
از بین بردن بوی كلم
اوزان مورد نیاز
تلخی بادنجان را از بین ببرید
روشهای كلی طبخ آبزیان
تخم‌مرغ خام یا پخته
نكاتی‌ در مورد لوبیا سبز
نكاتی‌ در مورد قارچ‌
چسبیدن‌ خمیر به‌ وردنه‌
جداكردن‌ سرخ‌ كردنی‌های‌ چسبیده‌
چاره‌ كیك‌ چسبیده‌
كندن كاكل ذرت
پاك كردن میگو و پخت آن
شیرینی‌ و كیك‌
جوشاندن‌ غذاهای‌ خمیری‌
نگهداری‌ پنیر
نكاتی كه در هنگام پخت مرباها، باید مورد توجه قرار گیرد
رب گوجه فرنگی سالم
چگونه‌ سویا را خوش‌ طعم‌ كنیم‌؟
ته چین
گوجه فرنگی های بدون پوست
نکاتی درباره ترشی
نکاتی درباره سیب زمینی
چند نكته غذایی
وقتی ماهی خوشمزه می شود

+ نوشته شده در  ساعت   توسط یک مادر  | 

 

ــــــــــ

سوپ پیاز فرانسوی

آبولابولا

راتاتویی دونفره

رولت گوشت فرانسوی

کروکت سیب زمینی

غذاي ايتاليايي

بیف

رولت گوشت با قارچ

اسکالوپ بوقلمون تایلندی

خوراک كرادو

خوراك لازانيا ایتالیایی

كالزونه ( غذاي ايتاليايي )

سوپ اسپانيائی

کوکوی اسپاگتی (ایتالیایی)

چیپس قارچ

پاستيتسو ( يك نوع غذاي يوناني)

تاریخچه پیتزا

پای بروکلی (نوعی غذای آلمانی)

اسپانیش پلیت

سینی سیب زمینی با مرغ به طریقه آلمانی

خوراك ايتاليايي با مرغ و زيتون

صبحانه سوئیسی

استیک کوردن بلوی فرانسوی

ذرت مكزيكی

پلوي سنتي ليموزين ( فرانسه)

خوراك باميه در سواحل مديترانه

پلو مكزيكي

سوپ لوبيا چيتي (مكزيك )

پای بروکلی ( آلمان)

سوپ خامه‌ای اسفناج (مجارستان )

كوكوی سبزی‌های زمستانی ( ایتالیا )

خوراک بادنجان ( ايتاليا )

سالاد مرغ و فلفل( مكزيك)

رتی فيله( فرانسه )

دراچنا (غذاي‌ روسي‌)

بوریتو با مرغ و برنج ( مکزیک )

سوپ قارچ با خامه و پنیر ( ایتالیا )

خوراک گوشت و قارچ ( ایتالیا )

پاستا با سس(ایتالیا )

مرغ (ایتالیا)

قارچ سوخاری فلورانسی ( ایتالیا )

فریتاتا کدو و پپرونی ( ایتالیا )

سالاد سیب زمینی ( ایتالیا)

سالاد روسی

املت ( فرانسه )

چيکن آلاکينگ ( فرانسه)

ساق پر شده مرغ (کانادایی)

+ نوشته شده در  ساعت   توسط یک مادر  | 

 

ــــــــــــــــ

كيك پسته

کیک مکزیکی

 کیک نسکافه و گردو

کیک گل رز

كيك كرم كارامل

کیک شکلاتی موکا

کیک اسفنجی با کرم شکلات

کیک شکلاتی با تکه های شکلات

کیک ساده و خوشمزه

کیک نیدو با بسکویت

کیک بسکویت با نوتیلا

كيك با رويه ي شكلاتي (دورنگ)

چیزکیک آلبالویی

کیک فنجانی شکلاتی

کیک شکلاتی خوشمزه

کیک فنجانی با پنیر

کیک موز و گردو

کیک دو رنگ

كيك زرين(كيك فوري)

پودینگ زردآلو

کیک لیمویی با شکلات

اسلایس شکلات

کیک هلو

کیک سیب خورشیدی

کیک آمریکایی

کدام درجه، کدام شیرینی

کاپ کیک کودکان

کیک بستنی

کیک آناناس و گردو

پای زردآلو

کیک کره ای

کیک اسفنجی با پنیرخامه‌ای

فینانسیه (فِریان)

کیک چای سبز (میکوهیگوچی (جعفری))

کیک شکلاتی

پن‌کیک با روغن کانولا

دونات

کیک یزدی

کیک شوکو هالیک

کیک فندقی

ساوارین میوه

کیک آناناس و تمشک

پای سیب

جعبه جواهر

پانی تایم کوکیز

کیک شکلات

چیزکیک شکلاتی

کیک‌ پرتقال‌

کیک شکلاتی

کیک شکلات و قهوه (موکا)

کیک‌ لیمو

کیک شاتوت

کیک هویج

کیک ساده

کیک شیفون

کیک شکلاتی با مایکروفر

کیک انجیر و ماست

کیک عصرانه

پنکیک ساده

کیک بادام با خامه

کیک سیب با طعم شری

کیک قهوه

کیک سیب

کیک سیب با گردو

کیک توت فرنگی با موس شکلات سفید

کیک خامه

کیک سیب و قهوه

کیک آناناس

کیک بادامی

كیك موز

کیک آناناس و تمشک

کیک شوکو هالیک

كیك‌ سیب‌ معطر

كیك‌ خانه‌ای‌

كیك ساده برای تولد

كیك‌ شكلاتی‌ با خامه‌ گیلاس‌

كیك‌ پرتقال‌ و بادام‌

كیك نارگیلی

آدمك روی دیوار

كیك سیب نروژی

کیک یزدی

كیك چای كشمشی

كیك شكلات

كیك چای گردو و پرتقال

كیك خارپشت

كیك خرمایی با آناناس

طرز تهیه خامه کیک

كیك خرمایی با گردو

رولت گردویی

کیک گردوئی

نکاتی برای طبخ کیک

+ نوشته شده در  ساعت   توسط یک مادر  | 

 

ـــــــــــــــــــــــــــــ

دلمه برگ مو

 دلمه آرتیشو

کوکوی کالباس 

کوکوی کدوسبز

کوکو میگو با گشنیز و جعفری

دلمه در مایکروفر

د‌لمه کد‌و

کوکوی سبزیجات

کوکوی خاویار ماهی سفید

کوکوی باقالا سبز

کوکوی سیب زمینی با تن ماهی

دلمه فلفل

دلمه برگ مو در سواحل مدیترانه

کوکوی شوید

کوکو رنگی

کوکوی بامیه

کوکوی بادمجان کبابی

کوکوی ماهی

کوکوی گل کلم

کوکوی ماهی شیر

ناگت مرغ

کوکوی اسفناج با پنیر پیتزا

کوکوی اسفناج و سبزیجات معطر

کوکوی کنجد

کوکوی مرغ

کوکوی تره

دلمه کلم با گوشت

کوکوی گردو

کوکوی مخلوط

کوکوماست

کوکوی سبزی‌های زمستانی

دلمه با ماکارونی

فلافل خانگی

کوکوی بادمجان

کوکوی اسفناج

کوکو سیب زمینی

کوکوی کدو

دلمه گوجه فرنگی

کوکوی سیب زمینی سه رنگ

دلمه فلفل گیاهی

دلمه بادمجان

دلمه با فیله مرغ

کوکوی تن ماهی

کوکوی گوشت

دلمه کرفس

دلمه برگ مو به روش یونانی

دلمه ماهی با سس پنیر

كوكوی قارچ

كوكوسبزی

دلمه فلفل

كوكوی دو رنگ

دلمه با نان لواش (دست پیچ )

کوکوی خانم جان

کوکوی لوبیا سبز

کوکوی پیازچه

نکاتی برای انواع دلمه و کوکو

دلمه بادمجان تركی

دلمه برگ مو بدون گوشت

دلمه بره

دلمه پیاز

كوكو سیب زمینی با پنیر چدار

كوكو سیب زمینی با سیب زمینی نگینی

كوكوی سیب زمینی با كلم

كوكوی سیب زمینی و اسفناج

دلمه کلم با مرغ

کوکوی قارچ و برنج

+ نوشته شده در  ساعت   توسط یک مادر  | 

 

ـــــــــــــــــــ

 

لقمه رنگین

ساندویچ سه طبقه

ساندویچ گوشت

کنتاکی به روش KFC

نان تست با میگو

ساندویچ میگو

همبرگر مرغ با سس

برگر گیاهخواران

کلاپ ساندویچ دست پیچ

سمبوسه پنیر بچه ها

اسنک سمبوسه

ساندویچ ژامبون با سس هندی

برگری پر از سبزیجات

پیراشکی گوشت

برگر بدون نان

ساندویچ مرغ با مایونز

پیراشکی گوشت با سیب زمینی

سمبوسه عربی

ساندویچ همبرگر مکزیکی

پیراشکی پنیر

پیراشکی

کلوچه‌ لانه‌ پرنده‌ای‌

همبرگر قارچ و گوشت

ساندویچ چیكن سالاد

ساندویچ بوقلمون

ساندویچ کباب ماهی

ساندویچ‌ سوخاری‌ پنیر

ساندویچ گوشت بره

سمبوسه هندی با ماهی

ساندویچ حلزونی

ساندویچ فلفل و گوشت

زرافه ساندویچی

ساندویچ خوشمزه برای مدرسه

سمبوسه

ساندویچ‌ كتلت‌

سوسیس با روکش خمیر

پیراشكی بلوچیز

چیپس و ژامبون

نکاتی برای انواع ساندویچ، پیتزا و سوفله

ساندویچ سوسیس

ساندویچ تخم مرغ سفت

ساندویچ مرغ و بادام

ساندویچ پنیر و خامه

فلافل بندری

ساندویچ پنیر و گردو

ساندویچ خاویار

ساندویچ ماست و لبو

ساندویچ ماهی آزاد و مغز گردو

ساندویچ مرغ و تخم مرغ

چیبس کرم پنیر

ساندویچ جگر

ساندویچ پنیر و سبزی

ساندویچ زبان

ساندویچ مرغ با گردو

ساندویچ خرما و گردو

ساندویچ مغز

سانديچ ژامبون با چاشني هندي

ساندویچ مرغ در فر

همبرگر با قارچ از طریق پخت در مایکروفر

شاورمای مرغ در فر

ساندویچ فلافل عربی

+ نوشته شده در  ساعت   توسط یک مادر  | 

مربا

ـــــــ

 

 

تهیه مربا

مربای سیب

مربای پوست پسته

گل‌های خوشمزه

مربای کیوی

مربای به

مربای هویج

مربای پوست پرتقال

مربای توت فرنگی

مربای خیار

مربای آلبالو

مربا و مارمالاد بهتری بپزیم

مربای زرشک

مربای زرد آلو

مربای لیمو ترش

مربای هلو

مربای هویج فرنگی

مربای گل قند

مربای تمشک

مربای شقاقل

مربای انجیر

مربای پرتقال درسته

مربای بادمجان

مربای پوست خربزه

مربای سیب گلاب

مربای بالنگ

نکاتی برای انواع مرباها

مربای گیلاس

مربای بهار نارنج

مربای زغال اخته

مربای گردو

مربای قیسی

مربای پسته تازه

مربای پوست گریپ فروت

مربای گلابی

 

 

کمپوت

ــــــــــــ

 

نكاتی‌ در مورد كمپوت‌ها

کمپوت گوجه‌سبز

کمپوت موز

کمپوت زرد آلو

کمپوت گیلاس

کمپوت سیب

کمپوت انجیر

 

مارمالاد

ـــــــــــــــ

 

مارمالاد بلوری انگور

چند نکته در مورد پخت مارمالاد

مارمالاد کیوی

مارمالاد توت فرنگی

مارمالاد پرتقال

 

کرم و ژله

ـــــــــــــــــ

 

 

کرم کارامل

ژله‌ای انار

کرم پاتیسیر

کرم کارامل پرتقالی

کرم کاستارد و ژله

چند نکته مهم در تهیه دسرها، پودینگها و ژله ها

ژله در خربزه سبدی شکل

کرم هلو و موز

کرم شوکولاتی ساده

ژله ساده

ژله دو رنگ

ژله‌ بلوری‌

ژله سیب و نعنا

ژله میوه

ژله توت فرنگی

فروماژ

کرم لیوانی سه رنگ

کرم موز

کرم طالبی

کرم آناناس

کرم باواریای وانیلی و کاکائویی

نکات مهم برای تهیه کرم

دسر ژله با ميوه

ژله طبیعی

کرم دو رنگ

+ نوشته شده در  ساعت   توسط یک مادر  | 

 

-

-------

ساندویچ مرغ با مایونز

تالیاتلی پنیردار با کلم بروکلی و ژامبون

ساندويچ خوشمزه براى مدرسه

سمبوسه پنیر بچه ها

کرم شوکولاتی ساده برای بچه ها

کاپ کیک کودکان(cup cake)

بستنی یخی با طعم تمشک

پیتزا به شکل ساعت

پن کیک

نان تخم مرغی به شکل پروانه

ماکارونی سس دار با کالباس ساده

خوراک گل کلم پنیری

خوراک ماهی پنیری

خوراک گوشت بره

بریانی گوشت و پوره سیب زمینی

بیسکویت ساه (نان شیرینی های قالبی)

کیک های کوچک قالبی (کیک یزدی)

نان پنیری

نان تخم مرغی انگشتی

نان شکلاتی انگشتی

دسر وانیلی

دسر شکلاتی

مخلوط ماهی

پای ماهی پنیری

خوراک مخصوص کودک

خوراک گوشت مرغ و کرفس

خوراک گوشت بره با گرد پاپریکا

غذاهای انگشتی

دسر هلو

دسر میوه ای

کرم سیب و پرتقال

کجری کودکانه

خوراک گوشت بره و سیب

خوراک گوشت بره و لوبیا سبز

خوراک گوشت بره و عدس

خوراک گوشت بره وسبزیجات

خوراک هویج و گوشت آب پز

پای گوشت

انتخاب صندلی غذا خوری برای کودک

پورۀ سالاد میوه ای

خوراک سیب

پای ماهی

ماهی قزل آلا و کدو سبز خوش مزه

خوراک مرغ و تره فرنگی

پورۀ گوشت مرغ و زردک

خوراک هویج و ذرت شیرین

مخلوط زردک و گل کلم

ریساتوی فلفل دلمه ای قرمز

پورۀ هویج ، عدس قرمز و گشنیز

معجون سبزیجات

محصول پاییزی

گرم کردن غذا کودک

پورۀ میوه ها

پورۀ سبزیجات

+ نوشته شده در  ساعت   توسط یک مادر  | 

غذای ایرانی سنتی

----------

غذاهای ترکمنی

گشنیز کباب

شومی کوو [شامی کباب] (لرستان )

سوپ فرمي ير ( روستايي )

خورش خلال کرمانشاه

توپي پلو براي 4 نفر

قلیه دزفولی

قيمه نسار ( قزوین )

کوبیده مرغ

بریانی مرغ با ماست

میرزا قاسمی با کدو خورشی

خورش قورمه سبزي با سینه مرغ

ماهی گردپیچ ( گیلان )

آش غوره ( سنندج )

ماهی شکم گرفته ( بوشهر )

زیره پلو

آبگوشت آب انار

قليه ميگو

آبگوشت مرغ با لپه

خلال مرغ و بادام

مغز سوخاري همراه با سبزيجات

خوراک قلوه

آش كرفس و گردو

کباب بختیاری

آش‌ ترخينه‌ ( لرستان )

شعله‌ نوروزاني‌(ابادان )

دال‌ عدس‌ (بوشهر )

كئي‌ انار ( مازندران )

دوقوس‌ ماهي‌( بندر ديلم‌ )

آش‌ كوفته‌ سبزي‌ (فارس )

بادمجان‌ شكم‌ پر ( گیلان )

ابگوشت غوره ( سنندج )

باقلا سبز با گشنیز و سیر

خوراک مرغ بلبلی

قایرمه ( کردستان )

خورش هویج وپسته ( دامغان )

سوپ ماست(شوربای ماست)

شيش انداز گيلاني

چغرتمه ( گيلاني )

کوفته لوبيا سفيد

ترشي کباب گيلاني

خورش غوره مسما ( غذاي محلي )

قیمه خلال بادام ( کرمانشاه )

ته چين قارچ و بادمجان

كوفته گشنیزی

سبزی پلو دامغانی

سیر قلیه

کاکا با آرد گندم(غذای گیلانی)

کوفته ریزه شیرازی

خوراك‌ لپه‌ و به‌ تند

خورش ريواس (غذاي محلي كردستان)

آش سماق ( غذاي محلي استان اصفهان )

جوجوش ( آشپزي محلي )

بادمجان‌ سوخاري‌ (غذاي‌ محلي‌ استان‌ فارس‌)

برنج‌ كدوحلوايي‌ (غذاي‌ محلي‌ استان‌ مازندران‌)

آموزش قليه‌ تخم‌ مرغ‌ (غذاي‌ محلي‌ استان‌ خوزستان‌)

آش‌ كوفته‌ سبزي‌ غذاي‌ محلي‌ استان‌ فارس‌ (شيراز)

خورشت مسما بادنجان

کوفته نخودچی (مخصوص بروجرد)

يك نوع كوكوي خوزستاني به نام پوكورا

سالاد بهار

آش ماسوا (لرستاني)

قطاب گوشتی

سردست بره معطر

پیچاخ قیمه ( قیمه کاردی!) ( آذربایجان )

کولی غورابیج ( گیلان )

بادنجان بورانی

کتلت ماهی ازون بورون ( گیلان )

خورش تورشی تره ( گیلان )

خورش موتنجن ( گیلان )

کوئی آش (گیلان )

بورش ( گیلان )

خورش گل در چمن ( گیلان )

باقلا وابيج

نازخاتون( غذاي مخصوص شمال كشور)

خورش های فصل بهار

باقالا قاتق ( باقالا قاتوق)

سیب پلو کرمانشاهی

طرز تهیه کُماچ(یک نوع نان خانگی)

قنبر پلو شیراز

پاچه پلو شیراز

آب پيازک ( اشکنه ) شیراز

دمپخت شیراز

دوای آرد و روغن شیراز

قورمه شیراز

خورشت سبزی شیراز

کوفته هلو شیراز

شکر پنیر شیراز

یخنی عدس کلم شیراز

یخنی نخود شیراز

آش انار شیراز

شکر پلو شیراز

رب پلو شیراز

كاله جوش سيستان و بلوچستان

مرغ ترشه شمال

آب گوشت با لوبيا سفيد كاشان

خورش فسنجان با پسته رفسنجان

چكدرمه تركمن صحرا

دمي سيرداغي عدس خراسان

هزاري بندرعباس

آش قنبيد قم

بوراني باقلاسبز تازه شوشتر

قورمه آذري مهاباد

آش كشك سنندج

آبگوشت قليه كدو پزد

ته چين كشمش و لپه سمنان

سبزي پلو سمنان

قيمه نخود يزد

آش شلي يزد

گزلمه اروميه

گيپه خرم آباد

بيلهر پلو ياسوج

ماهي حلوا سياه زبيده بندرعباس

كته شيرازي فارس

مرصع پلو فارس

خورش جوجه پريده شمال

بابا غنوش

کاچی به روش سنتی

+ نوشته شده در  ساعت   توسط یک مادر  | 

مواد لازم:
بادمجان=2 عدد متوسط
فلفل دلمه قرمز=2 عدد بزرگ
پیاز=1 عدد متوسط
کرفس=3 ساقه
آبلیمو=2 قاشق غذاخوری
زیتون سبز=ربع کیلو
نمک و فلفل=به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی=2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
1. بادمجان ها را مکعبی خرد کرده در روغن سرخ کرده کنار بگذارید.

2. فلفل دلمه ها را به صورت مکعبی خرد کرده سپس در روغن سرخ کرده کنار بگذارید.

۳. پیاز را به صورت خلال خرد کرده،زیتون و ساقه های کرفس را به صورت ریز خرد کنید.
4. پیاز،زیتون و کرفس خرده شده را در کمی روغن سرخ کرده سس گوجه فرنگی را به آن اضافه کرده هم بزنید.

5. بادمجان و فلفل دلمه سرخ شده و آبلیمو را به مواد اضافه کرده هم بزنید.
6. بگذارید مواد به مدت 2 دقیقه روی حرارت ملایم بماند سپس در ظرف کشیده و میل کنید.

+ نوشته شده در  ساعت   توسط یک مادر  | 

مواد لازم:
کدوی خورشی=5 تا 6 عدد
سیر=6 حبه
روغن=به میزان لازم
نمک و فلفل=به میزان لازم
گوجه فرنگی=3 تا 4 عدد
دارچین و زردچوبه=به میزان لازم
تخم مرغ=2 عدد
طرز تهیه:
1. کدوها را پوست گرفته و با آب خیلی کم،بگذارید تا بپزد. سپس آنها را له کنید.
2. سیر را در آب سرد خیس کنید تا پوست ان به آسانی گرفته شود. سپس آن را خرد کرده و در تابه با روغن،نمک و زردچوبه تفت دهید تا سرخ شود.
3. کدوها را در تابه ریخته و با سیر خوب مخلوط کنید و بگذارید تا کمی سرخ شود.
4. گوجه فرنگی ها را پوست گرفته و تکه تکه کنید. سپس به همراه فلفل و دارچین به مواد اضافه کنید. می توانید تخم مرغ این غذا را به دو صورت آماده کنید.
5. می توانید تخم مرغ ها را در تابه ای نیمرو کنید و پس از کشیدن در ظرف،آن را روی غذا بگذارید و یا تخم مرغ ها را بزنید و روی غذا بریزید و بگذارید تا خودش را بگیرد.

+ نوشته شده در  ساعت   توسط یک مادر  | 

مواد لازم:
مرغ پخته و چرخ شده=150 گرم
پنیر خامه ای=125 گرم
خردل=1 قاشق چایخوری
آبلیمو=2 قاشق سوپخوری
مخلوطی از مغزهای نمکی=150 گرم
نمک=به میزان لازم
طرز تهیه:
1. مرغ،پنیر خامه ای،خردل،آبلیمو و کمی نمک را با هم مخلوط کنید و به کمک دستگاه مخلوط کن مواد را با هم مخلوط کنید و رویش را بپوشانید.
2. مواد را به مدت 1 ساعت در یخچال قرار دهید.
3. به اندازه یک قاشق از مواد را در دست گرد کنید و در مغزهای نمکی(بسکویت ترد یا چوب شور یا بادام نمکی یا فندق نمکی ریز شده) بغلتانید و مجددا یک ساعت در یخچال قرار دهید.

+ نوشته شده در  ساعت   توسط یک مادر  | 

مواد لازم:
سویا=1پیمانه
سیب زمینی=4عدد
فلفل دلمه ای =1عدد
رب گوجه =1قاشق چایخوری
پیاز=1عدد
پودر سوخاری=به میزان لازم
نمک فلفل. زرد چوبه=به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا سیب زمینی ها را گذاشته تا ابپز شود بعد در ظرفی پیاز را سرخ می کنیم و سویا خیس خورده را درون ان تفت میدهیم و فلفل دلمه ای نگینی خرد شده را اضافه و تفت میدهیم سپس ادویه ها و رب را می ریزیم بعد از مدتی مواد اماده است سیب زمینی را پوست گرفته و رنده می کنیم کمی که سرد ش مقداری از ان را بر میداریم وداخل ان کمی از مواد را میریزیم وروی مواد را با سیب زمینی به صورت کوفته می پوشانیم انگاه در تخم مرغ می غلتانیم وداخل
پودر سوخاری فرو برده وسپس انرادر ماهی تابه سرخ می کنیم

+ نوشته شده در  ساعت   توسط یک مادر  | 

مواد لازم برای 4 نفر:
بادمجان قلمی=3عدد
کدو سبز=2عدد
سیب زمینی متوسط =3عدد
پیاز متوسط =2 عدد
گوجه فرنگی=2 عدد
هویج=1 عدد
فلفل سبز=یک عدد
رب گوجه فرنگی=1 قاشق غذاخوری
ادویه و نمک و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه:
سیب زمینی ها را پوست کنده و بصورت چهارگوش خرد کرده و در روغن سرخ می کنیم. کدو ها را هم با پوست بصورت چهارگوش و هم اندازه سیب زمینی ها خرد کرده و پس از اینکه سیب زمینی ها را کمی سرخ کردیم به آن می افزائیم. سپس پیازها را هم به همان شکل خرد کرده و پس از اینکه کمی دیگر موادمان را سرخ کردیم به آنها اضافه می کنیم. با کمی فاصله زمانی _تا پیاز ها هم کمی سرخ شوند_ بادمجانها را هم به همان اندازه خرد کرده و به مواد میافزائیم.
سپس فلفل سبز و هویج را که چهارگوش خرد کرده ایم اضافه می کنیم و پس از اینکه با سایر موادمان کمی سرخ شدند رب گوجه فرنگی و ادویه و زردچوبه و نمک را میافزائیم و باز هم با موادمان کمی تفت می دهیم. سپس گوجه فرنگی خرد شده را اضافه کرده و پس از اینکه کمی تفت دادیم درب ماهی تابه را می گذاریم تا مواد با بخار خودشان پخته شوند و گاهی در این فاصله مواد را هم میزنیم.
پس از اینکه کدو وسیب زمینی و هویج پخته شوند غذا حاضر است.
این غذا در مراحل پخت اصلاً به آب نیاز ندارد وبه همین خاطر بسیار لذیذ می شود تنها نکته آنست که روی حرارت بسیار ملایم پخته شود.

+ نوشته شده در  ساعت   توسط یک مادر  | 

مواد لازم:
شیر : دو لیوان
ماست شیرین : 1 استکان
شکر در صورت تمایل
و نان خردشده
طرز تهیه :
ابتدا دو لیوان شیر را با یک استکان ماست همزده مخلوط کنید سپس در صورت تمایل به آن شکر اضافه کرده و کمی همزده وقتی به اندازه ی دلخواه شیرین شد ،به ان نان خرد شده اضافه کنید بگذارید کمی خیس بخورد ، اکنون غذا ی شما آماده است.

+ نوشته شده در  ساعت   توسط یک مادر  | 

مواد لازم : ( 4 تا 6 نفر)
لوبيا چشم بلبلی=1 پیمانه
برنج ايرانی=3 پیمانه
سويا=2/1 پیمانه
پياز=4 عدد
روغن مايع=2/1 پیمانه
نمک، فلفل سياه=2 قاشق چایخوری
زرچوبه =1 قاشق چایخوری
دارچین=4/1 قاشق چایخوری
پودر زعفران=4/1 قاشق چایخوری
آرد لپه=2 قاشق غذاخوری
کره پاستوريزه گياهی=50 گرم
طرزتهيه:
ابتدا لوبيا چشم بلبلی را 2 ساعت خيس کرده و بعد می پزيم. 3 عدد پياز را سرخ کرده با زرچوبه و دارچين و زعفران و نمک و فلفل را همراه لوبيای پخته شده مخلوط می کنيم کنار می گذاريم و برنج را آبکش نموده وقتی دم کشيد موقع کشيدن لا به لا و روی برنج را از مايه با لا توی ديس کشيده و دورتا دور آن را با کوفته ريزه تزئين می نمائيم.
طرزآماده کردن سويا:
سويا را حدود 10 دقيقه در آب سرد خيس می کنيم وقتی اضافه حجم پيدا کرد و نرم شد آب آنرا خالی کرده، سپس 5 دقيقه با آب جوش می جوشانيم تا بوی ناخوشايند و مواد افزودنی آن گرفته شود. بعد آبکشی می کنيم و اضافی آب آنرا خوب می گيريم. در اين حالت برای طبخ هر نوع غذا آماده است. در اين دستور سويای آماده شده را با 1 عدد پياز چرخ می کنيم و نمک، فلفل، آرد لپه و زرچوبه را به آن اضافه کرده و خوب ورز می دهيم. توی دست گلوله های کوچک درست می کنيم و در روغن مايع که داغ شده سرخ می کنيم به شکل کوفته ريزه درمی آيد.

 
 
+ نوشته شده در  ساعت   توسط یک مادر  | 

--------

خوراک لوبیا چشم بلبلی با کالباس

خوراک لوبیای سفید و کرفس

دنبلان زمینی

خوراک گرم لوبیا

سینی سبزیجات

خوراک بادمجان با زیتون

سیب زمینی تنوری بازاری با سس مخصوص

تخم مرغ پر شده با مایونز

املت تخم مرغ با ذرت

کتلت میگو

خوراک سیب زمینی با بشامل

میرزا قاسمی با کدو خورشی

متبل ایرانی

نان تست با کنجد(بسیارلذیذ)

فلافل خوزستانی

پودینگ سیب زمینی

املت کالباس

غذا با تن ماهی

پکورا ی سیب زمینی

توپ مرغ و پنیر

ذرت مکزیکی

اسنک عدس

دمی زیره بادنجان

شامی سویا

قلیه کدو حلوایی

استریپس سیب زمینی

لوبیا پلو با سویا

املت گوجه فرنگی و تن

چیپس وپنیر فیله مرغ

چیپس و پنیر (پیش غذا)

املت گوشت و تخم مرغ

سمبوسه با اسفناج(عربی)

قارچ با کرم

کدو چیپس(پیش غذا)

پنکیک کدو

خوراک سبزیجات لذیذ

املت

دلمه فلفل گیاهی

الحمص

قارچ سوخاری

خوراک بادمجان وکدو

توپ پنیر و زیتون

خوراک سیرابی

پلوی لوبيا با کوفته ريزه

دلمه قارچ با پنیر

برانی کدو

سمبوسه هندی با ماهی

خوراك سيب زميني با اسفناج

گوره ماست

پلو توپي

باقلای بهاره

خوراک بامیه

چلوی ساده

+ نوشته شده در  ساعت   توسط یک مادر  | 

كيك اسفنجي
مواد لازم:
تخم مرغ 6 عدد
شكر 1پیمانه
ارد يك پیمانه
 بكينگ پودر يك قاشق مرباخوري
وانيل یک دوم قاشق چايخوري

طرز تهیه
فر را با درجه حرارت 175 گرم كرده و سپس زرده و سفيده رو از هم جدا ميكنیم. سفيده ها را كمي ميزنيم كف كه كرد با يك سوم  شكر و با همزن برقي انقدر ميزنيم كه كاملا سفت شود انقدر كه اگر ظرف را سر و ته كرديم نريزد. زرده ها با  بقيه شكر و وانيل و بكينگ پودر انقدر ميزنيم تا كرم رنگ شود. بعد با ليسك به آرامي سفيده  ها را به زرده اضافه كرده و به صورت پارويي و آرام مواد را با هم مخلوط ميكنيم. در آخر آرد را كم كم روي مواد  الك كرده و خيلي آرام مواد را به هم ميزنيم. در قالب گردي كه قبلا با كمي روغن چرب كرده ايم ريخته و در طبقه وسط فر ميگذاريم. تا 45 دقيقه بماند كاملا پف كند و طلايي شود. در حين پخت به هيچ وجه در فر را باز نميكنيم.

مواد لازم براي تزيين كيك:
خامه بزرگ دو بسته
يك چهارم پيمانه پودر قند
نصف ليوان شيركاكائو
كمي گردو (به دلخواه)

تزيين كيك:
خامه را 4 ساعت قبل با پودر قند مخلوط ميكنيم و  در فريزر ميگذاريم.
كيك را از فر خارج كرده  ميگذاريم تا سرد شود.. سپس از ارتفاع كيك را به دونيم كرده و  2 قاشق  شير كاكائو را روي لايه زيرين كيك ميدهيم تا كمي مرطوب شود. در اتاقي خنك، خامه را با همزن برقي انقدر ميزنيم تا كاملا سفت شده و حالت بگيرد. (اگه حالت نگرفت غصه نخوريد بيرون پودر خامه ميفروشن بخريد و كم كم روي خامه الك كنيد تا به مرحله اي برسه كه خامه شكل بگیره يعني اگه با چاقو روي خامه خط انداختيم محو نشه) سپس روي لايه اول خامه ماليده و كمي گردو گذاشته لايه رويي را روي آن ميگذاريم و باز با دو قاشق غذاخوري شيركاكائو روي آن را مرطوب كرده سپس رو و اطراف آن را خامه ماليده و كاملا صاف ميكنيم. و به دلخواه با ماسوره هاي مختلف تزيين ميكنيم.

+ نوشته شده در  ساعت   توسط یک مادر  | 

رولت گوشت بسیار خوشمزه و ساده که می توانید آنرا با سوس گوجه فرنگی شیرین و یا قارچ مصرف نمایید.

مواد لازم برای 8 نفر
• 2 تخم مرغ زده شده
• سه چهارم پیمانه شیر
• دو سوم پیمانه پودر نان خشک یا نان سوخاری نرم (با پودر سوخاری مخصوص مرغ و ماهی اشتباه نشود)
• یک چهارم پیمانه پیاز ریز خرد کرده
• 2 قاشق سوپ خوری جعفری تازه خرد کرده
• 1 قاشق چای خوری نمک
• نصف قاشق سوپ خوری ریحان یا آویشن خشک خرد شده
• یک هشتم قاشق چایخوری فلفل سیاه
• 800 گرم گوشت کم چربی گاو، گوساله یا بره
• یک چهارم پیمانه سوس گوجه فرنگی
• 2 قاشق سوپخوری شکر (ترجیحا قهوه ای)
• قاشق چایخوری پودر خردل
• قالب فلزی مستطیل شکل در اندازه 20X10x5 سانتیمتر

روش تهیه
1. تخم مرغها و شیر را در یک کاسه مناسب ریخته، خرده نان، پیاز، جعفری، نمک، ریحان و فلفل را اضافه میکنیم و بهم میزنیم.

2. گوشت را افزوده و خوب مخلوط میکنیم. مخلوط را در قالب قرار داده و به آرامی آنرا مطابق قالب مرتب میکنیم. توجه کنید که نباید مخلوط را در قالب فشار دهید. میتوانید مخلوط را ابتدا به شکل یک استوانه 20 سانتی متری لوله کنید و سپس آنرا در قالب قرار دهید.

3. رولت را در فر 350 درجه فارنهایت یا 176 درجه سانتیگراد قرار دهید تا به مدت 1 ساعت و ربع بپزد.

4. در این فاصله، سوس گوجه فرنگی، شکر و خردل را در یک کاسه کوچک مخلوط کرده و بر روی رولت ریخته و آنرا ده دقیقه دیگر در فر قرار میدهیم. سپس فر را خاموش کرده و ده دقیقه بعد، رولت را از فر خارج کرده، در ظرف مناسب قرار میدهیم.

توجه: اگر به طعم شیرین سوس علاقه ندارید، میتوانید هنگام سرو روی رولت را با سوس قارچ بپوشانید یا در ترکیب سوس گوجه فرنگی از شکر کمتری استفاده کنید.
+ نوشته شده در  ساعت   توسط یک مادر  | 

مواد لازم:
گوشت چرخ کرده گوساله=500 گرم
پیاز=2 عدد
تخم مرغ آبپز=3 عدد
نمک و فلفل=بمقدار لازم
شیر=نصف لیوان
نان تست=2 عدد
آب=2 لیوان
تخم مرغ خام=2 عدد
گردو=بمیزان لازم
زرشک=بمیزان لازم
رب گجه فرنگی=2 قاشق غذاخوری
جعفری و گشنیز=از هرکدام 4 قاشق غذاخوری
مغز پسته=1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
1. پیاز را خرد کرده و در روغن سرخ می کنیم. پیاز سرخ شده را به گوشت اضافه می کنیم.
2. نان تست را در شیر خیس کرده تا تا نرم شود.سپس خوب آن را فشار می دهیم تا شیر اضافی آن گرفته شود.نان را به گوشت اضافه می کنیم.
3. 2 قاشق پیازداغ،نمک و فلفل،2 عدد زرده تخم مرغ را به گوشت اضافه کرده و خوب ورز می دهیم.
4. گوشت را روی یک کیسه نایلونی پهن کرده و روی آن را با وردنه صاف می کنیم و به شکل مستطیل باز می کنیم طوریکه قطر آن بیشتر از یک سانتیمتر نباشد.
5. زرشک،گردوی خرد شده،پیاز داغ،جعفری و گشنیز خرد شده،خلال پسته و تخم مرغ آبپز که هر کدام را به 4 قسمت تقسیم کرده ایم روی گوشت می ریزیم بطوریکه تمام سطح گوشت را بپوشاند.
6. گوشت را کمک نایلون گلوله کرده بطوریکه دور مواد را خوب بپوشاند و بصورت یک مستطیل بلند درآید.
6. سفیده تخم مرغ را خوب می زنیم و با یک برس روی سطح رولت می کشیم.
7. رولت را در ماهیتابه که کمی روغن ریخته ایم می گذاریم تا یک طرف آن سرخ شود و طرف دیگر آن را با کفگیر برگردانده و سرخ می کنیم.
8 یک قاشق پیازداغ را در ماهیتابه ریخته و همراه سس گوجه فرنگی تفت می دهیم. آب را هم اضافه می کنیم.سپس در ماهیتابه را می بندیم تا مغز گوشت پخته شود.
+ نوشته شده در  ساعت   توسط یک مادر  | 

رولت (3 یا حد اکثر 4 نفر):

گوشت چرخ کرده: 300 گرم. سبزیجات معطر. آرد 2پیمانه. تخم مرغ 2عدد. پیاز درشت رنده شده 1عدد. رب گوجه 2 قاشق غذاخوری. نمک. زردچوبه 1قاشق چایخوری. روغن بمیزان لازم.

    آرد را داخل یک کاسه ریخته با دو عدد تخم مرغ کامل (زرده و سفیده) و نمک مخلوط میکنیم. تا خمیر نرمی بدست بیاید و به دست نچسبد. اگر خمیرتون خیلی سفت بود میتونین کمی آب بهش اضافه کنین تا خمیرتون مطلوب بشه. به کمک وردنه خمیر را خیلی نازک پهن میکنیم و آن را بصورت رشته های 2سانتی reshte1.jpg میبریم. گوشت و پیاز و سبزی و نمک و زردچوبه را مخلوط کرده روی رشته ها پهن میکنیم، بعد خمیر را بامواد روی آن لوله میکنیم. ته ماهیتابه را چرب کرده رولت ها را بورت ایستاده و با فاصله درآن میچینیم (در هنگام پخت حجم رولت ها بیشتر مشود). 1استکان آب را رب گوجه و کمی ادویه (من از ادویه دست ساز خودم استفاده کردم؛ شما میتونید از ادویه کاری استفاده کنید.) را باهم مخلوط کرده اطراف و لابلای رولت ها میریزیم. سس نباید بقدری زیاد باشد که روی رولتها را بگیرد. درب ظرف را گذاشته و با شعله خیلی کم (کورک) و با شعله پخش کن (در فر بمدت 30 دقیقه و روی گاز 45 دقیقه) میپزیم. هرچه مدت پخت بیشتر باشه غذا بهتر میشود. میتونید دم پیازچه هم خرد کنید و 2-3 دقیقه قبل از ظرف کردن غذا روی اون بدید.

 

+ نوشته شده در  ساعت   توسط یک مادر  | 

نيم كيلو
گوشت چرخ كرده


                 چهار عدد
تخم مرغ


         يك چهارم پيمانه
سركه


          دو عدد
پياز رنده شده


          نصف پيمانه
جعفري خرد شده


          دو  عدد
تخم مرغ پخته


        سه عدد
هويج


                       مقداري
نمك و فلفل و دارچين


  دو قاشق سوپخوري
شكر


             يك عدد
سفيده تخم مرغ


     نصف پيمانه
رب گوجه


 
روش تهيه
 
گوشت چرخ شده را با پياز رنده شده و نمك و فلفل و دارچين و چهار عدد تخم مرغ مخلوط كنيد و با دست كاملا ورز دهيد        جعفري خرد شده را به مواد افزوده و آنقدر ورز دهيد تا همه مواد كاملا به خورد گوشت بروندو يكدست شوند             روي يك ورقهء آلومينيم را چرب كرده و مواد را روي آن پهن كنيد سفيده را روي سطح گوشت بماليد و هويج حلقه شده را روي رولت بچينيد   سپس تخم مرغهاي پخته شده را حلقه كرده و در رديف ديگر رولت بچينيد   و مجددا از سفيده روي سطح رولت بماليد    سپس آن را لوله نماييد و حدود دو تا سه و نيم ساعت در فر با درجه حرارت 350  درجه بگذاريد تا بپزد
سركه و شكر و رب گوجه  را در ظرفي ريخته و روي حرارت بگذاريد آن را هم بزنيد تا سس آماده شود   وقتي رولت آماده شد  مقداري از سس را روي آن بماليد و بقيه ي آن را كنار رولت گذاشته و مصرف كنيد

+ نوشته شده در  ساعت   توسط یک مادر  | 

طرز تهيه سوپ مرغ ‌‌
مواد لازم :
ماهيچه مرغ
سبزيجات تازه ( جعفري ، گشنيز ، تره )
هويج
عدس
سيب زميني
پياز
رب گوجه
ورميشل

طرز تهيه :
ابتدا ماهيچه مرغ را خوب با پياز مي پزيم . سپس عدس پخته
را اضافه مي كنيم بهد از لغاب دادن بقيه مواد را اضافه مي
كنيم . اگر اين سوپ براي زير 1 سال استفاده مي شود بهتر
است بعداز آماده كردن و سرد شدن سوپ آن را در ميكسر له
كرده به او بدهيد ..... براي مقوي شدن سوپ در هنگام سرو مي
توان به سوپ كره يا خامه هم اضافه كرد .
+ نوشته شده در  ساعت   توسط یک مادر  | 

ماهي قزل آلا با سس مرزه براي افراد با كلسترول بالا

مواد لازم:

 ماهي قزل آلا  به تعداد نفرات
 روغن زيتون  2 قاشق غذا خوري
مرزه خرد شده   3 قاشق غذا خوري
 سير   3 حبه
 پودر زنجبيل يك دوم قاشق چاي خوري
 پوست رنده شده ليمو ترش  يك عدد
نمك ، فلفل و آب ليمو  به مقدار لازم

طرز تهيه:

ماهي ها را پس از تميز كردن به طور كامل شستشو دهيد. در روي شكم ماهي به طور طولي شكاف ايجاد كنيد. پس از خالي كردن شكم ماهي آن را به طور كامل شستشو داده و آب آن را تخليه كنيد.

سپس به طور عرضي و مورب با يك چاقوي تيز در روي ماهي چند شكاف ايجاد كنيد. سپس در ظرفي روغن زيتون، مرزه، سير، زنجبيل، نمك ، فلفل، پوست ليمو و مقداري آب ليمو ريخته و به طور كامل مخلوط كنيد. مواد آماده شده را روي ماهي بريزيد و به مدت نيم ساعت در يخچال بگذاريد.

پس از گذشت نيم ساعت ماهي را روي كاغذ آلومينيوم گذاشته و در فر 180 درجه سانتيگراد قرار دهيد.

در صورت تمايل و براي پخت بهتر ماهي مي توانيد روي آن را با يك ورق كاغذ آلومينيوم بپوشايند و بعد از پخت ماهي، كاغذ آلومينيوم را برداشته و با حرارت قسمت بالاي فر( گريل ) آن را به صورت برشته درآوريد.

مدت زمان پخت ماهي به اندازه آن بستگي دارد. به طور معمول يك عدد ماهي قزل آلاي متوسط به مدت 25-20 دقيقه آماده مي شود.

نكات تغذيه اي :

اين غذاي كم چرب براي افراد با كلسترول و فشار خون بالا مناسب است. همچنين خوشمزه و سرشار از املاح معدني و ويتامين هاست كه براي كودكان و سالمندان غذاي سالم و مفيدي است.

در ضمن افرادي كه داراي فشار خون بالا هستند، از افزودن نمك به اين غذا خودداري كنند؛ چون داراي ساير طعم دهنده ها مي باشد.


+ نوشته شده در  ساعت   توسط یک مادر  |